Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 39124

Ingredience

400 g Broskve
220 g Cukr krupice
10 g Cukr vanilka
5 g Kypřicí prášek do pečiva
525 g Mouka polohrubá
120 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 703kJ
18% Sacharidy 66 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 34 mg
17% Bílkoviny 9 g

Broskvové řezy postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s práškem do pečiva. Oddělíme žloutky od bílků. Utřeme žloutky se 120 g cukru a s máslem. Mouku, smíchanou s práškem do pečiva vmícháme do žloutků utřených s cukrem a máslem.

2

Troubu předehřejeme na 180°C. Do bílků přidáme 1 polévkovou lžíci vlažné vody (sníh je více našlehán) a ušleháme sníh. Vzniklý sníh opatrně po lžících vmícháme do těsta.

3

Na máslem vymazaný vyšší plech nalijeme těsto. Povrch poklademe kompotovanými broskvemi a dáme péci na cca 30 minut.

4

Po upečení krájíme na řezy a posypeme vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept