Recept

Višňový koláč s krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 39126

Ingredience

100 g Cukr moučkový
200 g Cukr třtinový
100 g Mandle
310 g Mouka pšeničná hladká
280 g Máslo čerstvé
200 g Vejce slepičí
700 g Višně
280 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 967kJ
18% Sacharidy 64 g
48% Tuky 36 g
3% Sodík 58 mg
16% Bílkoviny 9 g

Višňový koláč s krémem postup přípravy receptu:

1

Višně vypeckujeme. Z másla, moučkového cukru, mouky a 1 vejce zpracujeme těsto, vytvarujeme z něho kouli, zabalíme ji do alobalu a dáme na 30 minut do ledničky chladit. Potom těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, vyložíme jím dno formy a dáme na 30 minut do ledničky chladit.

2

Troubu předehřejeme na 180°C. Korpus propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem a předpékáme 20 minut.

3

Mezitím umeleme mandle, zašleháme do nich 1 vejce, třtinový cukr, máslo a smetanu. Do zašlehané směsi vmícháme višně i se šťávou, kterou pustily, vlijeme na předpečený korpus a pečeme 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept