Ricotta pečená s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ricotta pečená s olivami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39127 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Sýr Ricotta |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 157,0mg |
Draslík | 223,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Ricotta, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ricotta pečená s olivami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve zahřejeme troubu na 220°C, horkovzdušnou na 180°C. Připravíme si formu o rozměrech dna zhruba 5,5x16 cm a výšce 6,5 cm, kterou lehce vymažeme tukem a plech vyložený pečicím papírem. |
2 | Vykapanou ricottu smícháme s vejci, tymiánovými lístky, opepříme a vmícháme olivy. Dáme do formy a uhladíme povrch. |
3 | Pečením, 20-25 minut, ricotta lehce ztuhne. Poté ji vyklopíme na připravený plech, pokropíme olejem podle chuti a pečeme ještě 10-15 minut nebo dozlatova. Po 5 minutách posypeme tymiánem a podáváme s dalšími olivami, případně i s dalšími sýry. |
Poznámka
Místo ricotty můžeme upéct čerstvý domácí sýr nebo jemný tvaroh. Podáváme s čerstvým pečivem