Ostružinová bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostružinová bublanina
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 39128 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
155 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka polohrubá |
1000 g | Ostružiny |
250 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 124,4mg |
Draslík | 320,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ostružiny, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostružinová bublanina postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme ostružiny. Předehřejeme troubu na 180°C. |
2 | Mouku smícháme s práškem do pečiva. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem a cukrem. Do směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho přimícháme do směsi. Těsto nalijeme na máslem vymazaný pekáček, poklademe ostružinami a pečeme ve vyhřáté troubě. |