Brambory se špenátem a s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se špenátem a s tofu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 39129 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kari pasta |
150 ml | Kokosové mléko |
2 kávová lžička | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenát mražený |
2 špetka | Sůl |
60 g | Sýr sójový - Tofu |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 558,4mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 180,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kokosové mléko, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Pepř černý mletý, Špenát mražený, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory se špenátem a s tofu postup přípravy receptu:
1 | Zmrazený špenát necháme povolit. Očistíme jarní cibulku, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory na 1 cm velké kostky. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm jarní cibulku, česnek a přimícháme kari pastu. Přidáme brambory a špenát a za stálého míchání vše krátce podusíme. Směs zalijeme zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem. Vše vaříme 10-12 minut a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Asi 2 minuty před koncem varu přidáme tofu a ještě krátce povaříme. Rozdělíme do misek a podáváme horké. |