Recept

Malinový koláč s podmáslím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 39137

Ingredience

100 g Cukr krupice
10 g Cukr moučkový
100 g Cukr třtinový
10 g Kypřicí prášek do pečiva
500 g Maliny
310 g Mouka pšeničná hladká
145 g Máslo čerstvé
75 ml Podmáslí AB jihočeské šlehané
275 g Smetana čerstvá ke šlehání
2 g Sůl
50 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 728kJ
14% Sacharidy 51 g
29% Tuky 22 g
4% Sodík 89 mg
10% Bílkoviny 6 g

Malinový koláč s podmáslím postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °Celsia. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme máslo a vše prohněteme, až vznikne drobenka. Potom vmícháme cukr krupici. Uprostřed směsi vytvoříme důlek a vlijeme do něho vejce i podmáslí. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto prohněteme a vytvoříme z něho placku. Placku přesuneme na máslem vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Korpus necháme vychladnout.

2

Maliny omyjeme a zlehka je rozmačkáme s třtinovým cukrem a ušleháme smetanu.

3

Korpus podélně rozpůlíme, na spodní díl dáme ušlehanou smetanu a na ni maliny rozmačkané s třtinovým cukrem. Přiklopíme druhým dílem korpusu. Povrch posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept