Malinový koláč s podmáslím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinový koláč s podmáslím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 39137 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr moučkový |
100 g | Cukr třtinový |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
500 g | Maliny |
145 g | Máslo čerstvé |
310 g | Mouka pšeničná hladká |
75 ml | Podmáslí AB jihočeské šlehané |
275 g | Smetana čerstvá ke šlehání |
2 g | Sůl |
50 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 38,6mg |
Draslík | 196,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Maliny, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Podmáslí AB jihočeské šlehané, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinový koláč s podmáslím postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °Celsia. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme máslo a vše prohněteme, až vznikne drobenka. Potom vmícháme cukr krupici. Uprostřed směsi vytvoříme důlek a vlijeme do něho vejce i podmáslí. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto prohněteme a vytvoříme z něho placku. Placku přesuneme na máslem vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Korpus necháme vychladnout. |
2 | Maliny omyjeme a zlehka je rozmačkáme s třtinovým cukrem a ušleháme smetanu. |
3 | Korpus podélně rozpůlíme, na spodní díl dáme ušlehanou smetanu a na ni maliny rozmačkané s třtinovým cukrem. Přiklopíme druhým dílem korpusu. Povrch posypeme moučkovým cukrem. |