Jednoduchý recept

Majonéza francouzská

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 3914
Kategorie: Ostatní

Ingredience

1 ks Citrony
0,3 kávová lžička Cukr moučkový
250 ml Olej stolní
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 947kJ
1% Sacharidy 3 g
67% Tuky 50 g
3230% Sodík 65 g
4% Bílkoviny 2 g

Majonéza francouzská postup přípravy receptu:

1

Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.

2

Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.

3

Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.

4

Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.

5

Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.

6

Na závěr smícháme 2 díly základní ochucené majonézy s 1 dílkem neslazené ušlehané smetany.

Poznámka

Majonézu, která se nám srazila, napravíme tím, že do misky dáme četstvý žloutek a za za stálého šlehání přidáváme po částech sraženou majonézu. Anebo do sražené majonézy zamícháme 1 lžíci horké vody nebo horkého octa. V dnešní době připravujeme majonézu v mixéru tak, že osolené žloutky mixujeme a přidáváme olej a poté i ostatní přísady až do zhoustnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept