Mexický steak Adobado - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexický steak Adobado
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39141 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice francouzská |
800 g | Hovězí svíčková |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
25 g | Máslo bylinkové |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 872,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí svíčková, Kmín drcený, Oregano sušené, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexický steak Adobado postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme hořčici, sůl a pepř, promícháme. Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silné plátky a rukama do nich důkladně vetřeme kořeněnou hořčici. Necháme 60 minut marinovat. |
2 | Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a orestujeme na něm na jemno nakrájené chilli papričky. Orestované chilli papričky vložíme do mixéru společně s vodou a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme na kostičky nakrájený česnek, cibuli, kmín a oregano a znova mixujeme. |
3 | V kastrolu rozpustíme máslo a umixované chilli pyré v něm asi 5 minut povaříme. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, ocet a ještě 20 minut vaříme. |
4 | Takto vzniklou pikantní omáčkou zalijeme už marinující se steaky a necháme marinovat dalších 60 minut. |
5 | Rozpálíme grilovací pánev a steaky notně pokryté marinovací omáčkou grilujeme. |
6 | Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |