Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39141
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice francouzská
800 g Hovězí svíčková
0,5 kávová lžička Kmín drcený
25 g Máslo bylinkové
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 400kJ
2% Sacharidy 7 g
6% Tuky 4 g
16% Sodík 310 mg
82% Bílkoviny 46 g

Mexický steak Adobado postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme hořčici, sůl a pepř, promícháme. Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silné plátky a rukama do nich důkladně vetřeme kořeněnou hořčici. Necháme 60 minut marinovat.

2

Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a orestujeme na něm na jemno nakrájené chilli papričky. Orestované chilli papričky vložíme do mixéru společně s vodou a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme na kostičky nakrájený česnek, cibuli, kmín a oregano a znova mixujeme.

3

V kastrolu rozpustíme máslo a umixované chilli pyré v něm asi 5 minut povaříme. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, ocet a ještě 20 minut vaříme.

4

Takto vzniklou pikantní omáčkou zalijeme už marinující se steaky a necháme marinovat dalších 60 minut.

5

Rozpálíme grilovací pánev a steaky notně pokryté marinovací omáčkou grilujeme.

6

Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept