Hovězí steak s parmskou šunkou a sýrem Brie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak s parmskou šunkou a sýrem Brie
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39142 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Brie |
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
150 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pažitka |
150 g | Šunka parmská |
2 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 123,0mg |
Draslík | 818,4mg |
Vláknina | 869,3mg |
Vitamín A | 377,6mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Sýr Brie, Česnek, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Šunka parmská, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak s parmskou šunkou a sýrem Brie postup přípravy receptu:
1 | Grilovací pánev rozpálíme. |
2 | Hovězí svíčkovou nakrájíme na silnější plátky a trochu naklepeme, osolíme a okořeníme steakovým kořením, potřeme olivovým olejem. |
3 | Steaky grilujeme na rozpálené grilovací pánvi a na každý steak položíme plátek sýra Brie. |
4 | V kastrůlku rozpálíme polovinu másla, přidáme na kolečka nakrájený česnek a chvilku povaříme. Poté přidáme na proužky nakrájenou parmskou šunku a na kolečka nakrájenou jarní cibulku a 2 minuty restujeme. Nakonec zalijeme portským vínem, hovězím vývarem a na mírném ohni vaříme, dokud se tekutina nesvaří na polovinu. Nakonec přimícháme najemno nasekanou pažitku, máslo, osolíme a opepříme. |
5 | Steaky se sýrem Brie servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou s parmskou šunkou. |