Hovězí steak se špenátovo-bazalkovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak se špenátovo-bazalkovou salsou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39144 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Koření Steak 7 pepřů |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Špenátovo-bazalková salsa | |
---|---|
60 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
40 g | Hořčice francouzská |
30 g | Kapary |
100 ml | Olej olivový |
50 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 84,3mg |
Draslík | 822,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Bazalka, Česnek, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, Olej olivový, Hořčice francouzská, Kapary, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak se špenátovo-bazalkovou salsou postup přípravy receptu:
1 | V malé misce smícháme hořčici, zamícháme do ní olivový olej a přendáme do mixéru. Do mixéru nakonec přidáme špenátové listy, listy bazalky, kapary a česnek. Vše důkladně umixujeme na pyré. Osolíme a opepříme. |
2 | Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 plátky, jemně je naklepeme, osolíme a posypeme steakovým kořením. Lehce potřeme olivovým olejem. |
3 | Grilovací pánev rozpálíme a steaky na něm grilujeme. |
4 | Steaky servírujeme na připravené talíře a na povrchu potřeme špenátovo-bazalkovou salsou. |