Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39145

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
250 g Mrkev kořen
15 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 644kJ
21% Sacharidy 76 g
158% Tuky 119 g
22% Sodík 442 mg
22% Bílkoviny 12 g

Mrkvový chléb postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme na drobno nastrouhanou mrkev a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.

2

Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.

3

Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept