Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39146

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
15 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná
150 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 584kJ
21% Sacharidy 74 g
5% Tuky 4 g
23% Sodík 466 mg
22% Bílkoviny 13 g

Špenátový chléb postup přípravy receptu:

1

Uvaříme ve vodě 150 g špenátových listů. Jakmile začne voda vřít, špenát slijeme, propláchneme ledovou vodou a necháme okapat. Špenát vložíme do mixéru a rozmixujeme.

2

Do mísy nasypeme droždí, necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme na již připravený špenát a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.

3

Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.

4

Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept