Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39148

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
15 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná
250 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 645kJ
22% Sacharidy 78 g
5% Tuky 4 g
24% Sodík 481 mg
22% Bílkoviny 13 g

Chléb z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uvaříme červenou řepu ve vodě. Řepu oloupeme a nastrouháme co nejdrobněji. Můžeme na strouhání použít mixér a řepu lehce rozmixovat.

2

Do mísy nasypeme droždí, necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme připravenou červenou řepu a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.

3

Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.

4

Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept