Jednoduchý recept

Bylinkový chléb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39149

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
15 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 567kJ
20% Sacharidy 73 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 133 mg
21% Bílkoviny 12 g

Bylinkový chléb postup přípravy receptu:

1

V malé misce smícháme připravené bylinky. Aby chléb pěkně vypadal, vezmeme půl hrsti petrželky, ke které přidáme nahrubo nasekaný tymián a rozmarýn.

2

Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme bylinky a máslo. Vše pořádně promícháme, aby nám vzniklo pevné těsto.

3

Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.

4

Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.

Poznámka

Místo tymiánu a rozmarýnu můžeme využít pažitku, popřípadě majoránku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept