Jednoduchý recept

Dýňový chléb

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39154
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
500 g Dýně
500 g Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
22% Sacharidy 79 g
2% Tuky 1 g
22% Sodík 445 mg
23% Bílkoviny 13 g
Dýňový chléb

Dýňový chléb postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme a odstraníme z ní semínka (které si ponecháme stranou), poté nakrájíme na několik větších kusů. Ty dáme do půl litru osolené vody, kde cca 20 minut dýni vaříme do měkka. Zcedíme, ale vodu z dýně nevyléváme a ponecháme si ji. Dýni rozmačkáme do kaše, popřípadě rozmixujeme.

2

Do mísy nasypeme droždí a zalijeme ho 60 ml vlažné vody z dýně a počkáme, až se droždí ve vodě dokonale rozpustí. Poté do mísy přidáme mouku, sůl a přilijeme 100 ml dýňové vody a samotnou dýňovou kaši. Pokud je těsto stále příliš drobivé, přidáváme vodu.

3

Těsto poté vyklopíme na pracovní stůl a pořádně hněteme alespoň pět minut. Poté dáme zpět do mísy a počkáme hodinu, než těsto vykyne. Z těsta pak vytvarujeme bochník chleba a posypeme dýňovými semínky. Přeneseme na plech a necháme dalších 30 minut kynout. Pak už jen stačí dát do předehřáté trouby a nechat 40 minut péct při teplotě 220 stupňů.

Komentáře a hodnocení

 
Kachnik10
Dýňový chléb
Dnes jsem jej upekla, musela jsem přidat cca 200 g mouky, přesto bylo těsto stále lepivější, ale to určitě bude záležet na tom, jakou dýni použijete. Dala jsem do oválné zapékací mísy vymazané sádlem a dobu a teplotu jsem nesledovala, peču baj očko blink Povedl se, po upečení jsem jej zlehka potřela olivovým olejem, aby se trochu leskl. Barva po rozkrojení je krásná oranžovo žlutá, póry skvělé, je lehký a nadýchaný a v puse se rozplývá. Takže za mně super a jen doporučuji zkusit grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept