Hovězí roštěnec na špejli s arašídovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěnec na špejli s arašídovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39157 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 ks | Zázvor celý |
Arašídová omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
6 polévková lžíce | Máslo arašídové |
0,5 kávová lžička | Omáčka sójová |
300 ml | Vývar drůbeží |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 883,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 156,6mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Kurkuma, Omáčka rybí, Pažitka, Zázvor celý, Česnek, Chilli paprička, Cukr třtinový, Limetková šťáva, Máslo arašídové, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Limetková kůra, Omáčka sójová, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěnec na špejli s arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. |
2 | Do mixéru vložíme limetkovou kůru, třtinový cukr, rybí omáčku, česnek, zázvor, pažitku, kurkumu a vše rozmixujeme. Takto vzniklým pyré přelijeme maso a vše důkladně promícháme. Mísu zakryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat. |
3 | Maso vyjmeme z marinády a napichujeme na špejle, lehce maso potřeme olivovým olejem. |
4 | Grilovací pánev rozpálíme a maso grilujeme. |
5 | V hrnci smícháme drůbeží vývar, arašídové máslo, cukr, najemno nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Vše promícháme a přivedeme k varu, asi 2 minuty povaříme a poté necháme vychladnout. |
6 | Grilované maso servírujeme na připravené talíře a podáváme s arašídovou omáčkou. |
Poznámka
Použijeme asi 2cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru.