Recept

Hovězí roštěnec na špejli s arašídovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39157

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
0,5 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Limetková kůra
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Pažitka
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek
Arašídová omáčka
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Limetková šťáva
6 polévková lžíce Máslo arašídové
0,5 kávová lžička Omáčka sójová
300 ml Vývar drůbeží
1 špetka Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 327kJ
7% Sacharidy 25 g
63% Tuky 48 g
31% Sodík 613 mg
88% Bílkoviny 49 g

Hovězí roštěnec na špejli s arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.

2

Do mixéru vložíme limetkovou kůru, třtinový cukr, rybí omáčku, česnek, zázvor, pažitku, kurkumu a vše rozmixujeme. Takto vzniklým pyré přelijeme maso a vše důkladně promícháme. Mísu zakryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat.

3

Maso vyjmeme z marinády a napichujeme na špejle, lehce maso potřeme olivovým olejem.

4

Grilovací pánev rozpálíme a maso grilujeme.

5

V hrnci smícháme drůbeží vývar, arašídové máslo, cukr, najemno nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Vše promícháme a přivedeme k varu, asi 2 minuty povaříme a poté necháme vychladnout.

6

Grilované maso servírujeme na připravené talíře a podáváme s arašídovou omáčkou.

Poznámka

Použijeme asi 2cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept