Piškotový věnec s citronovou polevu a višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový věnec s citronovou polevu a višněmi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39160 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
140 g | Cukr moučkový |
150 g | Džem rybízový |
100 g | Kompot višňový |
50 g | Mandle |
30 g | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Rozinky tmavé |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
10 g | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hrubá |
Poleva | |
1 ks | Citrony |
250 g | Cukr kostkový |
0,5 kávová lžička | Sirup bezinkový |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 30,6mg |
Draslík | 166,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kompot višňový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Citrony, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Rozinky tmavé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Cukr kostkový, Sirup bezinkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový věnec s citronovou polevu a višněmi postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme cukr se žloutky, vanilkou a strouhanu citronovou kůrou a třeme cca 25 minut. Zlehka přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku, rozpuštěné, prochladlé máslo, očištěné rozinky a nasekané mandle. |
2 | Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané věncové formy a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový věnec necháme vychladnout, vyklopíme, potřeme džemem a přelijeme citronovou polevou. Dozdobíme zavařenými višněmi a necháme ztuhnout. |
3 | Na polevu zalijeme kostkový cukr vodou a sirupem a svaříme. Vlijeme do studené mísy a mícháme, dokud směs nezbělá. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, promícháme a ihned polevu nalijeme na dort a uhladíme. |