Recept

Piškotový věnec s citronovou polevu a višněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39160
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
140 g Cukr moučkový
150 g Džem rybízový
100 g Kompot višňový
50 g Mandle
30 g Máslo čerstvé
140 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Rozinky tmavé
6 ks Vaječný bílek slepičí
10 g Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hrubá
Poleva
1 ks Citrony
250 g Cukr kostkový
0,5 kávová lžička Sirup bezinkový
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 398kJ
31% Sacharidy 112 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 71 mg
17% Bílkoviny 10 g

Piškotový věnec s citronovou polevu a višněmi postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme cukr se žloutky, vanilkou a strouhanu citronovou kůrou a třeme cca 25 minut. Zlehka přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku, rozpuštěné, prochladlé máslo, očištěné rozinky a nasekané mandle.

2

Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané věncové formy a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový věnec necháme vychladnout, vyklopíme, potřeme džemem a přelijeme citronovou polevou. Dozdobíme zavařenými višněmi a necháme ztuhnout.

3

Na polevu zalijeme kostkový cukr vodou a sirupem a svaříme. Vlijeme do studené mísy a mícháme, dokud směs nezbělá. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, promícháme a ihned polevu nalijeme na dort a uhladíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept