Recept

Candát s chřestem a sýrovou omáčkou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 39161

Ingredience

700 g Candát obecný
400 g Chřest sterilovaný
30 ml Citronová šťáva
20 g Máslo čerstvé
9 g Sůl
Na omáčku
4 dl Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
100 g Sýr Ementál (Primátor)
6 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 395kJ
9% Sacharidy 31 g
47% Tuky 35 g
96% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Candát s chřestem a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Candáta očistíme, nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu hodinu odležet. Osolenou vodu přivedeme k varu, vložíme ryby, zmírníme vaření na minimum a rybu 10 minut povaříme. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, vykostíme a rozpůlíme. Půlky candáta rozložíme do máslem vymazaného pekáče a obložíme chřestem. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání vlijeme mléko, vymícháme dohladka a odstavíme. Do vlažné omáčky přimícháme žloutky, smetanu, strouhaný sýr, osolíme a opepříme a omáčkou zalijeme rovnoměrně candáta i chřest. Posypeme strouhankou a polijeme zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Poznámka

1 hod na odležení candáta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept