Candát s chřestem a sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s chřestem a sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39161 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Candát obecný |
400 g | Chřest sterilovaný |
30 ml | Citronová šťáva |
20 g | Máslo čerstvé |
9 g | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
6 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 251,6mg |
Draslík | 232,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Citronová šťáva, Sůl, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s chřestem a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Candáta očistíme, nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu hodinu odležet. Osolenou vodu přivedeme k varu, vložíme ryby, zmírníme vaření na minimum a rybu 10 minut povaříme. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, vykostíme a rozpůlíme. Půlky candáta rozložíme do máslem vymazaného pekáče a obložíme chřestem. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání vlijeme mléko, vymícháme dohladka a odstavíme. Do vlažné omáčky přimícháme žloutky, smetanu, strouhaný sýr, osolíme a opepříme a omáčkou zalijeme rovnoměrně candáta i chřest. Posypeme strouhankou a polijeme zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
1 hod na odležení candáta.