Recept

Ořechová nádivka do koláčů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39162

Ingredience

250 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
150 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Rum
0,5 kávová lžička Sirup bezinkový
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 089kJ
19% Sacharidy 68 g
35% Tuky 26 g
0% Sodík 3 mg
3% Bílkoviny 1 g

Ořechová nádivka do koláčů postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku svaříme krupicový cukr se studenou vodou a bezovým sirupem. Při vaření odstraníme pěnu. Směs vlijeme do misky vypláchnuté studenou vodou a mícháme, dokud nezbělá.

2

Mezitím utřeme máslo s moučkovým cukrem, vmícháme do svařeného cukru, přidáme strouhané ořechy a rum.

Poznámka

Nádivku používáme na plnění dortů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept