Ořechová nádivka do koláčů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová nádivka do koláčů
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39162 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
150 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Rum |
0,5 kávová lžička | Sirup bezinkový |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 38,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sirup bezinkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová nádivka do koláčů postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku svaříme krupicový cukr se studenou vodou a bezovým sirupem. Při vaření odstraníme pěnu. Směs vlijeme do misky vypláchnuté studenou vodou a mícháme, dokud nezbělá. |
2 | Mezitím utřeme máslo s moučkovým cukrem, vmícháme do svařeného cukru, přidáme strouhané ořechy a rum. |
Poznámka
Nádivku používáme na plnění dortů.