Žloutkový krém ořechový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkový krém ořechový
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39163 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
170 g | Cukr moučkový |
200 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko plnotučné |
50 g | Ořechy lískové pražené |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 špetka | Vanilka mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 352,7mg |
Draslík | 90,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 296,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy lískové pražené, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkový krém ořechový postup přípravy receptu:
1 | V kotlíku smícháme mléko s 50 g cukru, žloutky a vanilkou. Vložíme do horké vodní lázně a metličkou šleháme do zhoustnutí. |
2 | Mezitím utřeme v misce máslo se zbytkem cukru, přidáme vařený, studený krém, přisypeme strouhané ořechy a důkladně promícháme. |
Poznámka
Krémem plníme dorty. Místo ořechů můžeme použít např. mandle, nebo čokoládu a rum.