Recept

Přírodní treska na žampionech s dušenými bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 39166

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř citronový
2,5 kávová lžička Sůl
500 g Treska aljašská
4 dl Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 418kJ
11% Sacharidy 38 g
10% Tuky 8 g
33% Sodík 655 mg
56% Bílkoviny 31 g

Přírodní treska na žampionech s dušenými bramborami postup přípravy receptu:

1

Filety z tresky omyjeme, osušíme, posypeme z obou stran solí (1.5 lžičky), kmínem a citronovým pepřem (1 lžička). Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky silné přibližně 3-4 mm. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné cibule nakrájíme na kroužky.

2

Do hrnce dáme plátky brambor, které proložíme 1/3 cibule. Přilijeme 3-4 dl vody, přidáme lžíci másla, lžičku soli, promícháme, zakryjeme poklicí a brambory přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a pomalu brambory dusíme přibližně 15-17 minut.

3

Mezitím v pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje s 1 lžicí másla, filety z tresky osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 2-3 minuty z každé strany. Pak je z pánve vyjmeme a na zbylém omastku zprudka restujeme žampiony (s cibulí 1-2 minuty). Žampiony posypeme citronovým pepřem, solí a odstavíme z plotny.

4

Na talíře dáme filety z tresky, obložíme je dušenými bramborami, které posypeme koprem, na rybu položíme 2-3 lžíce žampionů s cibulí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept