Steak s brusinkovou omáčkou a bramborovo-kukuřičnými plackami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak s brusinkovou omáčkou a bramborovo-kukuřičnými plackami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39169 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
45 ml | Brandy |
50 g | Brusinky |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
300 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Bramborovo-kukuřičné placky | |
---|---|
250 g | Brambory |
200 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
30 ml | Olej olivový |
75 g | Strouhanka |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 221,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 148,2mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Hovězí vývar základní, Sůl, Brambory, Kukuřice cukrová nakládaná, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Steak s brusinkovou omáčkou a bramborovo-kukuřičnými plackami postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku přivedeme k varu vodu a nasypeme do ní sušené brusinky, povaříme 5 minut. Brusinky scedíme a odložíme stranou. |
2 | Hovězí roštěnec nakrájíme na silnější plátky, osolíme, posypeme steakovým kořením a potřeme troškou olivového oleje. |
3 | Na pánvi rozpálíme polovinu másla a steaky na něm opékáme. Poté je vyndáme a odložíme stranou. Udržujeme v teple. |
4 | Z pánve slijeme zbytek tuku, nasypeme do ní brusinky a přilijeme brandy. Na mírném ohni necháme část tekutiny odpařit. Poté přilijeme vývar, opět přivedeme k varu a necháme část tekutiny odpařit. Nakonec přimícháme zbytek másla a osolíme. |
5 | V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, omyté a očištěné brambory nakrájené na kostičky v ní uvaříme doměkka. Poté je slijeme, rozmačkáme a vložíme do velké mísy. |
6 | Do mísy přidáme kukuřici, strouhanku, žloutek, osolíme, opepříme a vymícháme pevné těsto. Vytvarujeme 4 placičky. |
7 | Na pánvi rozpálíme olej a placičky na něm dozlatova opékáme. |
8 | Na připravené talíře servírujeme opečené steaky s bramborovými plackami a zalijeme omáčkou s brusinkami. |