Recept

Treska se zeleninou ve smetanové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39170
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
150 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
2 dl Smetana na vaření
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Treska aljašská
6 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 385kJ
8% Sacharidy 28 g
13% Tuky 9 g
54% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Treska se zeleninou ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Filety tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Očistíme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Červenou a žlutou papriku, chilli papričku s rajčaty omyjeme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a pokrájíme na kostky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Chilli papričku nakrájíme na tenké nudličky. Papriky pokrájíme na malé kostky. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, lístky otrháme a drobně pokrájíme.

2

Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme hlívu, chilli papričku a společně smažíme 2-4 minuty. Pak houby osolíme, posypeme pepřem, přidáme bobkový list a přilijeme zeleninový vývar.

3

Pomalu vaříme 5 minut, přidáme rajčata, zelenou papriku a vaříme dalších 5 minut. Přidáme tresku, pokrájené celerové listy a pomalu vaříme 6-8 minut.

4

Nakonec přimícháme smetanu na vaření, dochutíme solí, Vegetou, špetkou cukru a necháme přejít varem.

5

Porce na talířích ozdobíme kostičkami červené papriky a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept