Treska se zeleninou ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska se zeleninou ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39170 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
150 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
2 dl | Smetana na vaření |
1,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
6 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 50,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana na vaření, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska se zeleninou ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Filety tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Očistíme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Červenou a žlutou papriku, chilli papričku s rajčaty omyjeme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a pokrájíme na kostky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Chilli papričku nakrájíme na tenké nudličky. Papriky pokrájíme na malé kostky. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, lístky otrháme a drobně pokrájíme. |
2 | Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme hlívu, chilli papričku a společně smažíme 2-4 minuty. Pak houby osolíme, posypeme pepřem, přidáme bobkový list a přilijeme zeleninový vývar. |
3 | Pomalu vaříme 5 minut, přidáme rajčata, zelenou papriku a vaříme dalších 5 minut. Přidáme tresku, pokrájené celerové listy a pomalu vaříme 6-8 minut. |
4 | Nakonec přimícháme smetanu na vaření, dochutíme solí, Vegetou, špetkou cukru a necháme přejít varem. |
5 | Porce na talířích ozdobíme kostičkami červené papriky a petrželkou. |