Ořechový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový chléb
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39171 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Droždí |
125 g | Mouka pšeničná celozrnná |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Mouka žitná bílá |
150 g | Ořechy vlašské |
2 kávová lžička | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 226,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechový chléb postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažné vody a necháme alespoň 5 minut v klidu. Přidáme mouku a sůl, pořádně promícháme s dalšími 250 ml vody. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout. |
2 | Těsto pak vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté přidáme nahrubo nasekané ořechy a opět hněteme. Těsto vložíme zpět do mísy a necháme další hodinu kynout. |
3 | Z těsta následně vytvarujeme válec, dáme na pomoučený plech a potřeme vodou. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat 45 minut péct při 200 stupních Celsia. |