Jednoduchý recept

Bavorský knedlík

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39178

Ingredience

500 g Brambory
100 g Brambory vařené ve slupce
1 špetka Kurkuma
0,5 šálek Mléko sójové
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 042kJ
14% Sacharidy 51 g
2% Tuky 2 g
21% Sodík 416 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bavorský knedlík postup přípravy receptu:

1

Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme solamyl, sůl, pepř a obarvíme kurkumou rozpuštěnou v troše mléka. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše promícháme.

2

S těsta tvarujeme kuličky a vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

3

Můžeme podávat jako samostatný pokrm s kysaným zelím nebo jako přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept