Bavorský knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bavorský knedlík
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39178 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
100 g | Brambory vařené ve slupce |
1 špetka | Kurkuma |
0,5 šálek | Mléko sójové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 261,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Brambory vařené ve slupce, Kurkuma, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko sójové, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bavorský knedlík postup přípravy receptu:
1 | Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme solamyl, sůl, pepř a obarvíme kurkumou rozpuštěnou v troše mléka. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše promícháme. |
2 | S těsta tvarujeme kuličky a vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu. |
3 | Můžeme podávat jako samostatný pokrm s kysaným zelím nebo jako přílohu k masům. |