Bramborové pečínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové pečínky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 39179 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
800 ml | Mléko - podmáslí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové pečínky postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté a osušené brambory rozložíme na suchý plech a ve slupce upečeme za občasného promíchání doměkka. Po upečení brambory vidličkou roztrhneme, aby vyšla pára. |
2 | V míse brambory promícháme s máslem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a drceným kmínem. |
3 | Podáváme s podmáslím. |
Poznámka
Podmáslí můžeme nahradit kefírem nebo acidofilním mlékem.