Moczka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moczka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 3918 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
10 ks | Fíky sušené |
100 g | Hrozinky |
20 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ořechy vlašské |
300 g | Perník |
1 ks | Petržel kořen |
1 l | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 754,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Fíky sušené, Hrozinky, Mandle, Ořechy vlašské, Petržel kořen, Sůl, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Perník, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moczka postup přípravy receptu:
1 | Necháme nabobtnat švestky ve vlažné vodě asi 4 hodiny. |
2 | Dáme si vařit zeleninu a po změknutí ji z vývaru vyndáme. |
3 | Nakrájíme na kusy perník a namočíme do vývaru ze zeleniny, přilijeme pivo. |
4 | V malém množství vody povaříme švestky. Nalijeme je na perník, přidáme rozinky, nasekané mandle, nasekané vlašské ořechy a nasekané fíky. Posolíme a zalijeme citronovou šťávou. |
5 | V pánvi si rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme v jíšku. |
6 | Směs rozmícháme v polévce. Hotovou polévku podáváme teplou nebo studenou v malých miskách. |
Poznámka
Celer 1 Petržel 1 Sušené švstky 300 g Pivo černé 1 l Fíky sušené 10 ks Mandle 20 g Vlašské ořechy 100 g Mouka Máslo Šťáva z citronu