Zelňačka s bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka s bůčkem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39182 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
50 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
5 ml | Ocet vinný |
2 g | Pepř černý mletý |
60 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
160 g | Vepřový bok |
240 g | Zelí kysané |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 101,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 35,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Ocet vinný, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka s bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček bez kosti nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme asi 20 minut. Kysané zelí trochu pokrájíme a přidáme k masu i s nálevem. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, a spolu s máslem a moukou usmažíme cibulovou jíšku. Přilijeme do hrnce, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme octem, přidáme rajčatový protlak, bobkový list a dovaříme. |
3 | Před podáváním odstraníme bobkový list a polévku podáváme horkou. |