Fazole zapečené se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole zapečené se sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 39183 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Fazole |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 285,3mg |
Draslík | 103,9mg |
Vláknina | 973,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole zapečené se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočené fazole uvaříme v 1500ml neosolené vody doměkka. |
2 | Uvařené fazole slijeme a promícháme s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. |
3 | Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a necháme v troubě prohřát. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |