Fazolky v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 39184 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 528,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Fazolky očistíme a nakrájíme na kousky. |
2 | V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme spařená, oloupaná, nasekaná rajčata a připravené fazolky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody. |
3 | Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo rýže. |