Zelňačka s kedlubnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka s kedlubnou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39186 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Kedlubna |
4 g | Majoránka |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 18,7mg |
Draslík | 206,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Majoránka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka s kedlubnou postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Slaninu pokrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce, rozškvaříme, přidáme trochu sádla, zaprášíme moukou a usmažíme středně hnědou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přisypeme zelí s kedlubnou a povaříme. Ke konci vaření ovoníme majoránkou a dovaříme. |
Poznámka
Tuto polévku můžeme vařit také nakyselo z kysaného zelí.