Fazole vařené po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole vařené po italsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39187 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Fazole |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Tuk |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 807,7mg |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 14,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole vařené po italsku postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočené fazole zalijeme 2l neosolené studené vody a zvolna uvaříme doměkka. |
2 | V kastrole rozehřejeme tuk, přidáme nasekanou šalvěj, scezené fazole a chvíli podusíme. Nakonec vmícháme rajčatový protlak a pokrm podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Můžeme podávat s čerstvým pečivem. |