Dušené fazolky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené fazolky se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39188 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Fazolky mražené |
1 špetka | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
1 špetka | Tymián sušený |
500 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 40,5mg |
Draslík | 459,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky mražené, Majoránka, Sůl, Sýr Gouda 45%, Tymián sušený, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené fazolky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Fazolky vsypeme do kastrolu, podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. |
2 | V pánvi na másle osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce podusíme. Směs smícháme s fazolkami, prohřejeme a vmícháme nastrouhaný sýr. |
3 | Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a tymiánem. |