Vařené fazolky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené fazolky se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 39189 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Gruyére |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 224,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené fazolky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné fazolky uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a nakrájíme šikmo na menší kousky. |
2 | V pánvi na kousku másla osmažíme strouhanku. |
3 | Fazolky upravíme na talíře, posypeme osmaženou strouhankou, nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. |