Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 39190

Ingredience

60 g Cibule
120 g Halušky
4 g Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká
30 ml Olej rostlinný
2 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
8 g Sůl
1200 ml Voda pitná
300 g Zelí hlávkové bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 224kJ
10% Sacharidy 36 g
18% Tuky 14 g
45% Sodík 907 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zelňačka slovenská postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí zbavíme košťálu a zbytek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, zasypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Rozředíme vodou, přidáme zelí, osolíme, opepříme a povaříme patnáct minut. Ochutíme česnekem, majoránkou, přidáme drobnější halušky a dovaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept