Humr s avokádem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr s avokádem a rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sabatovicova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 39192 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Avokádo |
1 kávová lžička | Hořčice kremžská |
2720 g | Humr |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej sójový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
2 cl | Šťáva citrónová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 646,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 12,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Humr, Ocet vinný, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Olej sójový, Pepř černý mletý, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humr s avokádem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Humry omyjeme a povaříme 3 minuty. Poté necháme vychladnout. |
2 | Připravíme avokáda. Oloupeme je a rozpůlíme. Odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostky, které pokapeme citrónovou šťávou, aby se zachovala barva ovoce. |
3 | Rajčata spaříme, poté oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadýrka. Dužinu nakrájíme stejně jako avokádo. |
4 | Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno. |
5 | Dále připravíme marinádu, ve které při servírování marinujeme rajčata a avokádo. Smícháme bílý vinný ocet, sůl, ostrou hořčici, pepř a sójový olej. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne krém. Z vychladlých humrů odstraníme krunýř. Maso rozpůlíme a ostrým špičatým nožem vytáhneme střívka. |
6 | Servírujeme s marinovanými rajčaty a avokádem. |