Recept

Zapečený pangasius s houbami

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39194
Kategorie: Maso

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
800 g Pangasius - filety
5 g Sůl
Na omáčku
200 g Houby čerstvé
80 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
5 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 404kJ
9% Sacharidy 34 g
38% Tuky 28 g
58% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 51 g

Zapečený pangasius s houbami postup přípravy receptu:

1

Filety z pangasiuse nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Mezitím připravíme omáčku - z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přilijeme mléko, dohladka vymícháme a povaříme do zhoustnutí. Do již odstavené omáčky vmícháme víno, smetanu a žloutky, nakrájené houby, sůl a pepř. Porce ryby orestujeme na lžíci másla a přendáme do vymazaného pekáčku. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme zapéct na 20 minut do středně vyhřáté trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept