Zapečený pangasius s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený pangasius s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39194 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
800 g | Pangasius - filety |
5 g | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
200 g | Houby čerstvé |
80 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 319,2mg |
Draslík | 320,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 326,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pangasius - filety, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený pangasius s houbami postup přípravy receptu:
1 | Filety z pangasiuse nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Mezitím připravíme omáčku - z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přilijeme mléko, dohladka vymícháme a povaříme do zhoustnutí. Do již odstavené omáčky vmícháme víno, smetanu a žloutky, nakrájené houby, sůl a pepř. Porce ryby orestujeme na lžíci másla a přendáme do vymazaného pekáčku. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme zapéct na 20 minut do středně vyhřáté trouby. |