Recept

Zelený chřest s parmskou šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39198

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 kg Chřest zelený
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Sůl
120 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 528kJ
4% Sacharidy 14 g
9% Tuky 7 g
5% Sodík 100 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zelený chřest s parmskou šunkou postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, očistíme, spodní část stonků oloupeme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní chřest, špetku cukru, máslo a povaříme 15 minut.

2

Po uvaření chřest scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do každého plátku parmské šunky zavineme 2 stonky chřestu a upravíme na mělkou servírovací mísu.

3

Pažitku omyjeme, najemno nasekáme a vložíme do misky. Přidáme med, olej, balsamico a vše důkladně promícháme.

4

Takto připravenou zálivkou přelijeme šunkové závitky s chřestem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept