Mořský ďas na zázvoru s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas na zázvoru s houbami
Mořský ďas na zázvoru s houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 39199 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
5 ks | Cibule lahůdková |
1 polévková lžíce | Libeček |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
450 g | Mořský ďas |
250 g | Nudle rýžové |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Semínka slunečnicová loupaná |
2 cl | Sherry brandy |
1,5 kávová lžička | Sůl mořská |
1 l | Voda pitná |
170 g | Žampiony čerstvé |
50 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 672,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 23,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Mořský ďas, Nudle rýžové, Olej slunečnicový, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Libeček, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Semínka slunečnicová loupaná, Sherry brandy, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas na zázvoru s houbami postup přípravy receptu:
1 | Filety z mořského ďasa omyjeme, osušíme, pokrájíme přibližně na 1 cm plátky. Osolíme je mořskou solí a pepřem 4 barev. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na tenké nudličky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na tenké plátky. Lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na kroužky. Petrželovou nať s libečkem omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | V hrnci uvaříme 1 litr vody. Vsypeme tenké rýžové nudle a necháme je pod pokličkou odstát 4-5 minut (podle návodu). Pak je scedíme. |
3 | Ve woku rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka orestujeme dozlatova plátky ryby - restujeme jen 1-2 minuty. Rybu vyjmeme, na omastek dáme 3 lžíce loupaných slunečnicových semínek s chilli papričkou a plátky žampionů, restujeme 1-2 minuty a opatrně vše vyjmeme a odložíme k rybě. |
4 | Na omastek přidáme 1 lžíci másla, na kterém zpěníme cibuli s česnekem, libeček a zázvor. Vše postupně smažíme další 2-3 minuty. K cibuli vrátíme rybu s česnekem, chilli, semínka i žampiony. Směs dobře promícháme, ochutíme sójovou omáčkou, Sherry Brandy, povaříme asi 1 minutu, promícháme s nudlemi, petrželkou a ihned podáváme. |