Vepřové žebírko dušené na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko dušené na kmíně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 392 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
2 g | Kmín celý |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
1000 g | Vepřová pečeně |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 83,4mg |
Draslík | 314,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Tuk, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové žebírko dušené na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Z vepřové pečeně odsekneme část obratlové kosti a maso opláchneme. Nasekáme porce, mírně je naklepeme, osolíme a krátce opečeme na části tuku. Na okrajích žebírka nařízneme, aby se nekroutila. |
2 | Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, dorůžova osmahneme na části tuku, přidáme kmín, vložíme žebírka a dusíme zvolna téměř doměkka. |
3 | Žebírka vyjmeme, ze zbylého tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozšleháme ji v základu od dušených žebírek. Rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
4 | Před koncem varu šťávu přisolíme. |
5 | Nakonec šťávu procedíme na žebírka a ještě velmi krátce vše podusíme. |
Recept na klasické jídlo z meníčkových restaurací a jídelen. Čas od času vepřové maso na kmíně dělávám, podle tohoto receptu bylo fajn a chutnalo. Dala jsem jen na porci o trochu více masa a více jsem zahustila, ať máme více šťávy, jelikož jako příloha byla rýže. Kdo nechce dělat klasickou jíšku, může si udělat tzv. suchou jíšku. To se mouka pozvolna opraží za stálého míchání do světle zlatavé barvy a nechá se vychladnout. Pak se rozšlehá v malém množství vody, jídlo se zahustí a nechá dobře provařit.