Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39203

Ingredience

60 g Cibule
150 g Kapří jikry
40 g Mouka pšeničná hladká
30 ml Olej rostlinný
10 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1200 ml Voda pitná
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 057kJ
5% Sacharidy 16 g
22% Tuky 16 g
27% Sodík 542 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zelňačka s jikrami postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme.

2

Do hrnce nasypeme zelí, přidáme jikry, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Mezitím v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mouku a usmažíme světle hnědou jíšku. Přidáme do ní cibuli, necháme zpěnit, posypeme mletou paprikou, až se rozpustí v tuku, celou jíšku nalijeme do polévky. Ihned promícháme a dovaříme.

3

Mimo oheň do polévky vmícháme smetanu s rozkvedlaným žloutkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept