Zelňačka s jikrami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka s jikrami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 39203 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Cibule |
150 g | Kapří jikry |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 325,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapří jikry, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka s jikrami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme. |
2 | Do hrnce nasypeme zelí, přidáme jikry, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Mezitím v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mouku a usmažíme světle hnědou jíšku. Přidáme do ní cibuli, necháme zpěnit, posypeme mletou paprikou, až se rozpustí v tuku, celou jíšku nalijeme do polévky. Ihned promícháme a dovaříme. |
3 | Mimo oheň do polévky vmícháme smetanu s rozkvedlaným žloutkem a podáváme. |