Recept

Pečený houbový svítek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39205
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
3 ks Vejce slepičí
6 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 075kJ
15% Sacharidy 56 g
29% Tuky 22 g
9% Sodík 190 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pečený houbový svítek postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme trochou mléka.

2

V kastrole na rozehřátém másle podusíme očištěné, nakrájené houby spolu s kmíne, solí a citronovou šťávou.

3

Podušené houby v míse smícháme s nasekanou petrželkou a vymačkanými žemlemi. Směs vložíme do tukem vymazaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce.

4

Svítek pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.

5

Můžeme podávat s hlávkovým salátem nebo míchaným zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept